Световен ден на книгата и авторското право

През 1995 г. ЮНЕСКО избира 23 април за световен ден на книгата и авторското право, за да отдаде почит на книгите и авторите, насърчавайки всеки да има достъп до книги. Всяка година по целия свят се провеждат тържества, за да се признае обхватът на книгите – връзката между миналото и бъдещето, мост между поколенията и между културите. Децата от ресурсната група на специален педагог Десислава Севова се включиха активно в отбелязването на този празник. Ученик от ЧОУ „Д-р Мария Монтесори“ прочете приказката „Трите прасенца“ на малките деца от групата, като част от нея бе представена театрално с кукли. Децата от ДГ „Синчец“, ДГ „Пламъче“ изслушаха с удоволствие приказката и по подражание също направиха драматизация по приказката. Редиха пъзели и рисуваха по темата. 

Ученици от ресурсната група на Пролетина Динева, специален педагог към РЦПППО гр. Бургас, в с. Лозарево и гр. Сунгурларе, се потопиха в книжният свят на световната детска литература и се запознаха с един по – различен свят, видяха познати филмови истории под формата на книга и научиха още интересни факти по науката.

С много любов и вълнение малките възпитаници на психолога Даниела Бинева също отбелязаха Международният ден на книгата и авторското право. Те се запознаха с предисторията на празника, споделиха свои любими книжки и герои. По- малките илюстрираха части от приказки, а една малка госпожица е на път да сбъдне мечтата си, като създаде своя собствена книжка!

Мечтайте и сбъдвайте, мили деца и нека книгите са ваш верен спътник!