3 декември – Международен ден на хората с увреждания

На 3 декември се отбелязва Международния ден на хората с увреждания. По традиция децата и учениците със СОП, които получават допълнителна подкрепа от специалистите към РЦПППО – Бургас, изразиха себе си чрез рисунки, апликации, приложно изкуство, под мотото „И аз творя“. „Въоръжени“ с вдъхновение и радост, те пресъздадоха своя свят в прекрасни творби с помощта на специалните педагози и родители. В учебните заведения се подредиха изложби с детските произведения на изкуството,  изработиха се табла с информация за Деня на хората с увреждания.

         Специалистите от ЕКК „Логопеди, СРР и ПЗЗ“ към РЦПППО – Бургас издадоха информационна брошура за Международния ден на хората с увреждания, която е на разположение в Регионален център. Екземпляри от нея получиха РУО – Бургас и Община Бургас.

        Така за пореден път ДУСОП си подариха празник, но и показаха, че тяхното място е сред останалите им връстници, че мечтите и желанията им не се различават от тези на другите. Нека не забравяме, че човек трябва да прави добри дела, да раздава радост и топлина, със светли мисли да твори с любов и да вярва в чудеса!