Регионално електронно списание за приобщаващо образование РЦПППО-Монтана

Регионално електронно списание за приобщаващо образование

Представяме на вниманието Ви Регионално електронно списание за приобщаващо образование РЕСПО, отразяващо актуална информация за процеса на приобщаване на деца и ученици със специални образователни потребности с фокус върху новини, събития, добри педагогически практики, иновации и научни разработки в областта на специалната педагогика.

В основата на тематичния замисъл на настоящето издание стои идеята, че чрез общи усилия, силна мотивация и вяра в ефективността на приобщаващото образование нашето общество все по-рядко ще допуска дискриминация на „различните” деца в нейните  познати ни досега  измерения. Убедени сме, че за справянето с тази проблематика нашето електронно списание ще има своя принос, отправяйки посланието да ценим и вярваме във всяко дете.

Броят на електронното списание посвещаваме на 15 години ресурсно подпомагане в област Монтана.

„Всички ние многократно доказахме през изминалите години, че децата със специални образователни потребности могат да учат заедно със своите връстници и да са част от образователната система в страната ни. И днес в реалност, изпълнена с много неизвестни, в условията на световна пандемия и непрестанна война с невидим враг, продължаваме да се борим и да печелим битки всеки ден. Побеждаваме с увереност в това, което правим, с вяра в нашата кауза и с вдъхновение. Нека в устрема си да бъдем успешни и приобщаващи педагози да преодолеем стереотипите, да променим нагласите си и да отправим поглед отвъд стандартите, приемайки различието не като изключение, а като част от многообразието на света.

Екипът на РЕСПО Ви поздравява с настъпващите коледни и новогодишни празници! Нека Рождество Христово и Новата 2022 година Ви донесат здраве, сила, кураж, успехи и удовлетвореност! Не спирайте да мечтаете и да вярвате в доброто!“

Екип РЕСПО

РЦПППО – Монтана