Великденска работилничка

„Детската фантазия е като цвете – пъстро и красиво. Работата с децата е като да се разхождаш в градина, пълна с такива цветя.”

Великденски шарки и техники за декориране използваха учениците от ресурсната група в ЧОУ “Д-р Мария Монтесори“ гр. Бургас. Специалните педагози от Регионален център – Бургас, Десислава Севова и Величка Станкова, помагаха на децата, за да се справят успешно с проектите си за великденска украса. Учениците се запознаха с важни моменти от честването на празника и попълниха отговорите в малка ръчно изработена книжка. С празничното настроение продължиха в занимателни игри, с откриване на великденски шарени яйца, състезания за по бърз Зайко, усмивки и веселба.

Писаните великденски яйчица бяха глави герои в още много обучаващи задачи за сортиране, класифициране, създаване на форми, балансиране и за децата от групата с ресурсен учител г-жа Севова в детските градини „Синчец“ , „Пламъче“  и СУ “Добри Чинтулов“ гр. Бургас.

В света на цветовете се впуснаха и учениците от  групите на Женя Жекова, Мария Брайчева и Елена Чиперкова, за да боядисват, рисуват, изработват великденска украса и декорират кабинетите.

Забавление, артистизъм и креативност проявиха децата, учениците и техните ресурсни учители  от РЦПППО – Бургас в още много детски градини и училища в областта.

С тези шарени като Великденска украса кадри Ви пожелаваме Светли и Благословени Празници!