ГРАМОТА НЕОФИТ РИЛСКИ

На 23 май 2022 година на тържествената церемония, която се проведе в Конгресния център до Морска гара Бургас кметът Димитър Николов отличи изявени детски и училищни преподаватели, които през последната година са постигнали значими успехи в своята работа.
„Вие сте самочувствието и знанието на Бургас. Възвишена е мисията ви да вдъхновявате и да възпитавате бургаските деца, С този жест ние показваме уважението си към вашия труд. Благодаря ви за труда, усилията и за силната ви мотивация. Бургас винаги е бил един от първите градове в страната по отношение на постигнатите успехи на нашите ученици на национални и международни състезания и олимпиади. Благодаря ви! Честит празник, скъпи учители!“, сподели кметът Димитър Николов.
„Учителите са истинските лидери, те творят качествено образование. Бургас е един от лидерите в образованието в България. Неслучайно децата на Бургас са сред първенците в национални състезания и олимпиади. Зад всяко успяло дете има няколко уморени, но щастливи учители. Вие сте будителите на нашето време!“, заяви народният представител Христо Симеонов.
„Пожелавам Ви успех във вашата работа! Бъдете здрави и нека името на българския учител в Бургас да е еталон за добри знания и за развитие“, каза областният управител на Бургас Стайко Танков.
По време на тържествената церемония кметът Николов награди с грамоти за постигнати високи резултати общо 83 бургаски учители от 32 детски градини и 39 училища.
„На този празник ни завладява прекрасна емоция, идваща от силата на поколенията преди нас, от силата на историята ни, от силата на рода ни. Бъдете здрави и дръзновени, имайте силата да посрещате предизвикателствата на новото време, защото от вас зависи какво бъдеще ще оставим на децата си“, сподели Лиляна Иванова – началник на РУО Бургас, която връчи почетна грамота „Неофит Рилски“ от министъра на образованието и науката на госпожа Владка Димитрова -главен ресурсен учител в РЦПППО Бургас за дългогодишна , цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Това е признание за всеотдайността и ролята на специалистите от РЦПППО Бургас за постигане на по-добри резултати при реализиране на държавните образователни политика за приобщаването на ДУСОП.
Гостите бяха поздравени с музикални изпълнения на бургаското вокално трио „Deja Vu“.