Специални педагози от Регионален център-Бургас с престижни награди за 24 май

Директорът на Регионален център – Бургас г-жа Антоанета Стоянова беше отличена от община Карнобат с наградата „Директор на годината“ в навечерието на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Отличието бе връчено от кмета на общината Георги Димитров в комплекс „Мираж“. Специален поздрав към учителите поднесоха изпълнителите Нена Ненчева, Инеш Александру и Валя Апостолова. Събитието се организира от община Карнобат и общинската организация на СБУ.

На традиционния прием по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Националния исторически музей присъства г-жа Татяна Янакиева – педагог на зрително затруднени деца към Регионален център – Бургас.
В словото си президентът благодари на съвременните будители – хората на духа и пм подчерта, че е важно не само да се гордеем с езика и културата си, но и да инвестираме в бъдещето на нашите деца.
Изявени директори и преподаватели от бургаски детски градини и училища бяха наградени на официална церемония в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. „Благодаря Ви за това, че колкото и да е трудно понякога, колкото и да е изтощително, Вие сте тези, които давате грамотност, вие сте просветителите, които разпалвате любовта към думите и към науката на нашите деца. Вие градите самочувствието ни като народ, който помни своите корени, език и минало, но гледа уверено към своето бъдеще. Честит празник, скъпи учители!“, заяви в приветственото си слово кметът Николов.
Поздравление към всички присъстващи отправиха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас
Йорданка Ананиева и началникът на Регионалното управление по образование – Бургас инж. Виолета Илиева.  На събитието присъстваха Г-жа Антоанета Стоянова- Директор на Регионален център – Бургас и г-жа Албена Димитрова – заместник директор.