Бургаски ученик с бронзов медал от Световните олимпийски игри в Абу Даби

Бургаският лекоатлет Пламен Корсев спечели бронзов медал на дълъг скок на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства. Пламен е и в първата десятка на най-добрите лекоатлети, участници на Световните олимпийски игри: пето място в щафета 4 по 100 метра бягане и осмо място на 100 метра гладко бягане.
Броени дни преди отпътуването му за летище София, г-жа Владка Димитрова – главен ресурсен учител при РЦПППО-Бургас проведе занятие по родолюбие и връчи на Пламен националния трибагреник с пожелание да прослави родината ни, и българския химн да звучи в негова чест. В далечните арабски емирства дните от 14-21 март 2019 година бяха напрегнати и динамични. В оспорваната надпревара участваха 190 национални делегации с от около 7500 атлета. На състезанията имаше над 3 000 официални гости, 20 хил. доброволци и близо 500 хил. зрители по трибуните. Спортистите се състезаваха за призови места в седем спорта: лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис. Българската делегация завоюва 4 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала.
Пламен е сред 18-те състезатели, допринесли за имиджа и достойното представяне на българския отбор в Абу Даби. Радостта от победата беше споделена от семейството, близките, преподавателите и приятелите на младежа.