Пламен Корсев заминава за летните игри на Спешъл Олимпикс- 2019 в Абу Даби с българския трикольор и кошница с мартенички

                       

В края на миналата седмица, г-жа Владка Димитрова – главен ресурсен учител към РЦ-Бургас, проведе занятие по Родолюбие с ученици от ресурсната си група в СУ „Добри Чинтулов“. Чрез интересна презентация, децата се запознаха с родните традиции, свързани с месец март, рецитираха стихове за 3 март- Националния празник на България и си размениха мартенички за здраве и късмет.
Г-жа Владка Димитрова направи кратка ретроспекция на националната памет и съвременната представа за културно-историческото ни наследство, за значимите и важни за България дати и събития. Това ни кара да се гордеем с историята си и с факта, че сме българи, и сме част от един борбен народ, извоювал с кръв свободата си.
Повод за гордост е и предстоящото участие на Пламен Корсев, ученик от Х клас на СУ „Добри Чинтулов“ гр. Бургас в Световните летни олимпийски игри в Абу Даби. Госпожа Владка Димитрова сподели пред учениците от ресурсната група, че той ще представи България, като участва в дисциплината – лека атлетика. В духа на българското родолюбие, тя му връчи националния трибагреник, за да го развее гордо на олимпийските игри в Обединените Арабски Емирства. Ученички от ресурсната група изпълниха песни, свързани с историята и бита на българите. В музикалния поздрав се включи и зрително затруднено момиче от групата на г-жа Янакиева, което изпълни българска народна песен.
Същия ден бе организирано и тържествено изпращане на младата спортна надежда от педагогическия колектив на СУ„Добри Чинтулов“, в лицето на директора на учебното заведение г-жа Галина Казакова. За да уважат и пожелаят успех на Пламен, на събитието присъстваха ученици, преподаватели от училището, майката на Пламен, заместник-директорът на РЦПППО-Бургас – г-жа Албена Димитрова, г-жа Владка Димитрова – главен ресурсен учител, г-жа Татяна Янакиева – педагог на зрително затруднени деца, г-жа Станислава Кодева – сензорен терапевт и г-жа Живка Величкова – психолог към РЦ-Бургас.
Десетокласникът от СУ „Добри Чинтулов“ гр. Бургас – Пламен Алексиев Корсев ще замине на летните игри в Абу Даби с българското знаме и кошничка с мартенички. Така младежът ще занесе късче от родните ни символи в чуждата страна и ще разкаже за България.
Тържественото изпращане на Пламен Корсев беше наситено с много положителни емоции и вълнение, че именно бургаски ученик ще представи града и страната ни на предстоящите Световни летни олимпийски игри в Абу Даби.