Община Бургас изпраща млада надежда на Летните олимпийски игри „Спешъл Олимпикс“ в Абу Даби

  

На 22.02.2019 г., в община Бургас се проведе тържествено изпращане на Пламен Алексиев Корсев, делегат на летните олимпийски игри, организирани от Спешъл Олимпикс. Игрите са най-голямото спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета и техни партньори от 170 национални делегации.

Общината, в лицето на заместник-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян и г-жа Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт и превенции“ посрещнаха младежа и разговаряха с него. Пламен разказа, че е ученик в десети клас на СУ „Добри Чинтулов“ – Бургас. Момчето сподели, че от три години тренира лека атлетика под контрола на г-жа Любомилка Сакалиева – преподавател по физкултура и спорт в СУ ”Добри Чинтулов” – Бургас, подкрепян от специалисти на Регионален център – Бургас в лицето на г-жа Владка Димитрова и г-жа Живка Величкова. Подготовката за състезанията е динамична, като Пламен тренира три пъти в седмицата. На Олимийските игри в Абу Даби той ще се представи в спорта лека атлетика, в дисциплините 100 м. бягане и скок дължина. Българското участие е от осемнадесет състезатели, които ще мерят сили в следните видове спорт: бадминтон, лека атлетика, боче, конна езда, силов трибой и тенис на маса.

Пламен не скри вълнението си от предстоящото събитие. На днешния тържествен ден, за да изпратят Пламен Алексиев Корсев, пожелавайки му успехи и достойно представяне, в община Бургас бяха членове на семейството му, ръководство и педагози на РЦПППО Бургас. Всички те отправиха искрените си благодарности към управата на община Бургас, която за поредна година подпомага финансово участието на представител в Летните олимпийски игри на „Спешъл Олимпикс„, подкрепяйки млади и талантливи надежди в областта на спорта.